Ik ben Nienke
Zoals je al hierboven kunt lezen, heet ik Nienke. Mijn naam komt eigenlijk van Catharina, zoals mijn overgrootmoeder heette. Dat was een echte middeleeuwse naam, maar is ook nu nog een gebruikelijke naam.
Als re-enactor leef ik in een tentenkamp tussen andere middeleeuwers. Dat doen we een aantal weekenden per jaar.

In het dagelijkse leven ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Vanwege mijn interesse in geschiedenis, maar ook vanwege mijn werk met kinderen, ben ik aan deze site begonnen. Ik wens aan iedereen veel leesplezier en hoop, dat iedereen, die iets mist of wat wil toevoegen, dat aan mij laat weten.

Toen ik klein was, vond ik geschiedenis al heel interessant. Mijn lievelingsboeken waren dan ook de stripboeken ‘Van Nul tot Nu’ en het boek  ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman.

Toen Ruud, mijn man, ging leren boogschieten en zwaardvechten, gingen we op zoek naar een groep andere mensen, die net als wij de middeleeuwen zo geweldig interessant vonden. Daarvoor hadden we niet alleen andere mensen nodig, maar ook kleding, een tent en allerlei huisraad (dus meubels en keukenspullen en nog veel meer) om het allemaal zo echt mogelijk te laten lijken.

Sinds kort heb ik ook een kanon met een weerhaak. Die geeft harde knallen, als ik ermee mag schieten. Dit kanon heeft een haak om op de muur van het kasteel te leggen en dan te schieten op de vijand buiten het kasteel. De haak houdt het kanon dan tegen.
Ik heb al mogen schieten tussen de kantelen door van twee astelen. Het mooiste van die twee vond ik het Muiderslot.

Wij horen bij de groep de Huurlingen van Voorne. Dat is een groep met mensen, die vroeger geleefd zouden kunnen hebben om de burchtvrouw Jacoba van Beieren te beschermen. Met deze groep gaan we naar de verschillende evenementen en laten we de middeleeuwen zien… alsof je in een tijdmachine gestapt bent.

Ben je een keer benieuwd naar zo’n tentenkamp, of wil je de middeleeuwen een keer levend zien, de rook inademen van de kookvuurtjes, wil je geharnaste ridders met elkaar zien vechten in een veldslag of bij een toernooi, kijk dan eens hier:

De Huurlingen van Voorne of de Compagnie van Brederode